sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Päivä Tampereella ja Laulu TampereelleTampere jäi juuri taaksemme.

Erilainen tunnelma kuin missään muussa kaupungissa, koska kyseessä oli tähän mennessä isoin kaupunki ja sen vilkkaus toi oman mausteensa. Kävelimme torilla ja juttelimme ihmisille leppoisassa kesätunnelmassa. Ihmiset olivat avoimia ja juttua olisi riittänyt pidemmäksikin aikaa.
Erityisen tärkeäksi tamperelaisille nousivat paikat, kuten Pyynikki, monet eri keskustan torit, joissa tapahtuu paljon ja on mahdollisuus kohdata toisia ihmisiä. Vesistö, lähijärvet ja Koskenranta saivat paljon kunnioitusta. Erityisesti kosken kauneus ja idylli sekä kesällä että talvella. Kysymys siitä, mikä olisi Tampereen tunnelma musiikkityylinä sai paljon erilaisia vastauksia. Tampere on eniten rock, sitten ripaus räppiä, funkia, reggaeta, punkkia ja Tampereen tyyliin kuuluu hyvät sanoitukset ja karisma.
Istuimme taas puiston nurmikolle, otimme soittimet ja aloimme kasaamaan iltapäivän muutamassa tunnissa Tampereelle laulun. Lähdimme liikkeelle rock-hengestä.
Esiintymispaikka oli myös erityisin, sillä se oli täydellinen Katujen Elävöittäjille: Kuninkaankadun kävelykatu keskustassa, jossa saimme kohdata hetken ohikulkijat, keskellä kaupunkia, keskellä arkea, yllättävässä paikassa odottamatta. Yllättävään hetkeen pääsi myös eräs mies, joka lähti tanssimaan kanssani valssia keskellä katua. Elämän pieniä hetkiä, jotka jäävät mieleen. Mies ei ollut ennen tanssinut valssia ja teki sen nyt ensimmäistä kertaa kadulla. Kiitos hänelle.

Viimeinen esitys takana ja laulut Hangolle, Kasnäsille, Raumalle, Naantalille ja Tampereelle tehty. Suunnittelemme niiden äänittämistä ja esittämistä pian!
Seuraavana unelmana on jatkaa kiertämistä ja tehdä eri kaupungeille sävellettyjä kappaleita. Ensin Suomessa, sitten ulkomailla ja lopulta kaikilla kaupungeilla on oma Laulu kaupungille!

Kiitos kaikille eri kaupunkien asukkaille tarinoista ja ajatuksista. Oli hienoa kohdata pieni hetki yksittäisiä ihmisiä erilaisissa kaupungeissa, kaupunkien eri tunnelmissa. Kesä jatkuu ja musiikki soi!
Tämän hetken musiikkityyli olisi vanha iloinen nostalgiavalssi ja ripaus tangoa.

Kiitos tänään Flashmob Tampereen yhteisölle viesteistä ja sanoista!


Laulu Tampereelle

 1. Tahmelan rannassa kuumana kesäpäivänä, hipit ja kerma sulassa sovussa.
Keskustorin narkkareiden ja teinien suloisen sopuisa rinnakkaiselo mäkkärin kulmalla.
Kaupungin paras maisema tarjolla makoisan munkin kera Pyynikin näkötornilla.
Tammelantori ja mustamakkara.

”Rennosti juntti ja ylpee siitä.” 
Mutkaton henki ja kiltit kasvot.

Kertosäe:
Pieni suuri kaupunki tuntuu kodilta.
Kahden järven välissä.
Sydän sykkii koskelle kesät ja talvet.
Sydän sykkii koskelle.

2. Särkänniemessä kiljuvat lapset, keskustan ainiaat katuremontit ja liian vähän roskiksia.
TKL:n synkkämieliset bussikuskit ja Metson kirjaston cräshänneen ufon näköinen kupoli.

”Rennosti juntti ja ylpee siitä.” 
Mutkaton henki ja kiltit kasvot.

Kertosäe:
Pieni suuri kaupunki tuntuu kodilta.
Kahden järven välissä.
Sydän sykkii koskelle kesät ja talvet.
Sydän sykkii koskelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti