lauantai 2. toukokuuta 2015

Mad House -festivaaleilla ensiesitetty Kalasataman kansallislaulu

Viime syksynä meiltä tilattiin Kalasataman kansallislaulu. Keräsimme ajatuksia Kalasataman asukkailta, mm. missä on Kalasataman sydän, miltä Kalasatama tuntuu ja mikä olisi Kalasataman musiikkityyli. Sanoitukset koostettiin ajatusten pohjalta ja sävelsimme Kalasataman kansallislaulun. Ensiesitys oli Mad House festivaaleilla Suvilahdessa lokakuussa 2014. Tässä linkki ja sanat :)

KALASATAMAN KANSALLISLAULU

1. Kalasatama on murheellinen valssi. Aina joutuu kävelemään pitkän matkan kotiinsa. Keinuja löytyy vain yhdestä pihasta. Keskeneräinen, kaikkialla hajallaan. Elämänalkuja, kaupungin kajo. Kolmen murheen laakso.

Kertosäe: Valoisa, raikas, meren kimallus ja tuoksu. Uuden ajan kylätunnelmaa täynnä unelmia. Keskustan kainalossa meren rannalle syntyvä uusi elämä. Tulevaisuus rakentuu edessäni. Valoisa, raikas, meren kimallus ja tuoksu. Uuden ajan kylätunnelmaa täynnä unelmia. Tulevaisuus rakentuu edessäni.

2. Laivakyltit muistuttavat menneestä. Kaduilla satamaan kulkeneiden laivojen nimet, nyt ne ovat matkanneet jo muualle. Otan kahvin ja kävelen rannassa.

Kertosäe

C-osa puhuttuna nopeasti:
Metroasemalla viileä viima muistuttaa syksyn tulosta. Mies tekee kokeilun, kulkee t-paidassa koko talven. Hän tulee metron ovista ulos ja huomaa, että jos olisi ollut yhtä vaunua edempänä, olisi päässyt lähemmäs ovea, mistä pääsee rappuset alas. Hän voi kuvitella, että meri tuoksuisi, muttei haista sitä, ei huomaa sitä. Lapsi tutkii työmiesten töitä, pysähtyy ihmettelemään, äiti hoputtaa eteenpäin. Siwa on jo lähellä. Ja sitten kertosäe.

Kerto:
Valoisa, raikas, meren kimallus ja tuoksu. Uuden ajan kylätunnelmaa täynnä unelmia. Keskustan kainalossa meren rannalle syntyvä uusi elämä. Tulevaisuus rakentuu edessäni. Valoisa, raikas, meren kimallus ja tuoksu. Uuden ajan kylätunnelmaa täynnä unelmia. Tulevaisuus rakentuu edessäni.
 GO KALIS!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti