torstai 11. helmikuuta 2016

Itsenäisen Suomen laulu vuonna 2017!













Suomi hoi! 
Katujen Elävöittäjät on nyt virallisesti osana Suomi 100 -ohjelmaa vuonna 2017! Ryhmä säveltää Itsenäisen Suomen Laulun, jonka sanoitukset kerätään mahdollisimman laajasti koko Suomen kansalta. Vuonna 2017 koko Suomi laulaa Katujen Elävöittäjien kanssa! http://suomifinland100.fi

Katujen Elävöittäjät keräävät sanoja, lauseita tai pieniä tarinoita Suomesta kysymyksin: Mitä on Suomi? Miltä Suomi tuntuu? Missä on Suomen sydän? Jos Suomi olisi musiikkityyli, mikä se olisi?  Mitä on Suomi nyt, mitä itsenäisyytemme tarkoittaa ja mitä haluamme sen olevan meille tulevaisuudessa. 
Ryhmä kiertää kesän ja syksyn 2017 tilauksesta esittäen kappaletta erilaisissa Suomi100 vuotta -tilaisuuksissa ja järjestää itse aktiivisesti tilaisuuksia ja esityksiä, joissa kappaletta esitetään. Näissä tilaisuuksissa haluamme avata yhteisen keskustelun yleisön kanssa siitä, mitä Suomi on nyt ja millaisen Suomen me haluamme rakentaa yhdessä. Itsenäisen Suomen laulu toimisi näin koollekutsujana, keskustelun avaajana ja ajatusten herättäjänä.
Haluamme luoda kappaleesta sellaisen, että siinä kuuluisi erilaiset näkökulmat siitä, mitä Suomi on meille nyt ja mihin toivoisimme sen olevan menossa. Tämän tulevan kappaleen avulla haluamme nostattaa yhteisen tunteen, että jokaisella yksilöllä on vastuu ja mahdollisuus rakentaa sellaista Suomea, jossa meillä olisi onnellista elää.
Haluamme luoda tilan, jossa ihmiset eri taustoista voivat kuulla toistensa ajatuksia, näkökulmia ja visioita ja luoda uudenlaista jakamisen ja kohtaamisen kulttuuria taiteen äärellä.

Projektin etenemistä voi seurata täällä ja Facebook-sivulla.
Tekstejä, joista sanoituksia kootaan, voi kirjoittaa tänne blogiin, lähettää sähköpostitse katujenelavoittajat@gmail.com tai ryhmän Facebook-sivulla. Tarinoita ja kokemuksia kerätään myös kohtaamisissa kaduilla ja osana Katujen Elävöittäjien kiertue-esitystä kesällä 2016.

1 kommentti:

  1. Hei! Onpa hauska idea nuo yhteisöllisesti tehdyt laulut. Mutta miten pitäisi laulujen (Hangolle, Raumalle, Tampereelle) tekijätiedot merkitä esim. tällä sivulla: http://www.tommisal.fi/songs/suomi100.php

    VastaaPoista